Trobada Internacional contra la incineració en cimenteres

La lluita internacional contra la incineració de residus es dóna cita a Catalunya

ENGLISH // CASTELLANO // ITALIANO

#NoIncineració2015

Els dies 27, 28 i 29 de novembre es realitzarà al municipi de Montcada i Reixac, a la comarca del Vallès Occidental, la II Trobada internacional contra la incineració en fàbriques de ciment. És la continuació de la realitzada al 2014 al municipi italià de Barletta. La seva principal idea és consolidar la xarxa global contra la incineració i a favor del “residu Zero”. “Aquesta reunió ens porta un intercanvi de valor incalculable d’experiències i informació”, explica una de les membres del grup organitzador de la trobada. “Ells fan servir les seves xarxes econòmiques i nosaltres fem servir les nostres xarxes solidàries”, afegeixen.

La Trobada està organitzada per la Plataforma contra la incineració de Montcada i Reixac i GAIA (Global Alliance Inceneritor Alternatives). Compta amb el suport de diferents entitats del municipi i també de la ciutat de Barcelona. El passat 9 de setembre prop de 40 persones donaven el tret de sortida a la organització de les jornades en un assemblea veïnal al barri de Montcada Can Sant Joan. Ja tenen experiència, ja que formen part duna xarxa estatal i estan creant una a Catalunya.

El programa comptarà amb diverses taules rodones, actes culturals i dues ponències de Paul Connett, expert en química i toxicologia i professor a la Universitat neoyorquina de St Lawerence (EUA). També assistiran a la trobada diversos activistes d’arreu del món (Índia, Eslovènia, Xile, Mèxic…) i d’altres municipis catalans i de l’Estat espanyol que també viuen el problema de la incineració a les cimenteres de ben a prop (Sant Vicenç dels Horts, Santa Margarida i els Monjos, Ponferrada o Toledo).

Aquestes jornades arriben en un moment esperançador per al veïnat. Durant l’últim any, diversos artistes reconeguts els hi han donat suport. El cantant Feliu Ventura, els grups de música Itaca Band i la Pegatina i l’actor Sergi López es van posicionar contra la incineració a la cimentera de Lafarge. El mes de maig, el consistori canviava de color polític. Tots els membres del nou govern volen tancar la cimentera. Per últim, a finals del mes de juliol una sentència de l’Audiència Nacional donava la raó al veïnat i retirava el permís medioambiental de la fàbrica. “Ara hem de lluitar per a què s’apliqui la sentència” diu Jose Luis Conejero, membre de la Plataforma Antiincineració. Encara hi ha dies que es veu fum sortint de les xemeneies.

LiamWilde-CC-By-Nc-Sa

Una respuesta a Trobada Internacional contra la incineració en cimenteres

  1. catmen fernsndez dijo:

    No ala cementera no alos reciduos tóxicos cierre ya

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s