REC COMTAL, ESTIU I FUTUR: Reunió amb administracions 7/6/2016

Dimarts 7 de juny 20h

Al local de la AVV de Vallbona

 • Carlos Izquierdo Conseller en cap de districte Nou Barris d’ajuntament de Barcelona
 • Jessica Segovia, regidora educació ajuntament Montcada
 • Montserrat Ribera Regidora delegada de Serveis Generals
 • Sito alarcón , gerent del Consorci del Besòs
 • Manolo, Mari i Emilia de la AVV de Vallbona
 • Jose Luis, Antonio, Antonio de la AVV de Montcada
 • Àngel, vecino de Plaça de Maig.

Ordre del dia

1.Projecte educatiu
2.Seguretat i neteja
3.Situació obres
4.Manteniment

Plantejament inicial: Es tracta de combinar educació, seguretat i neteja per donar a conèixer i gaudir del bé comú que és el rec comtal i alhora evitar situacions desgradables, abusos en la utilització de l’espai i conflicte entre els veïns.

Projecte educatiu
Ajuntament de Barcelona dinamitzarà l’espai aquest estiu a través de plans ocupacionals. Començarà el més aviat possible. Segurament a l’inici del juliol.  Per a ells és el començament i volen continuar fent créixer el projecte, seguir fent coses a l’estiu i també durant to l’any. Per la resta de l’any estan preparant rutes, visites,…. També proposen fer algun acte comú per celebrar que el tenim dignificat.

L’ajuntament de Montcada porta un llista d’activitats culturals i educatives que realitzen al voltant de la casa de l’Aigues. Es proposa que completin aquestes activitats amb el nou tram del Rec dignificat. També porten una proposta d’activitat educativa en concret feta per l’associació Acer. Està pendent d’aconseguir pressupost per fer-la. També expliquen que gràcies a la taxa turística que apliquen a l’hotel que hi ha al municipi tenen pressupost per determinades accions.

L’AVV de Montcada diu que l’entitat Acer no els hi sembla correcte. És una entitat que només busca subvencions i a les seves activitats porta el logo de Lafarge. No són els valors que es volen treballar amb el Rec. Expliquen que fins que l’obra estigui ben acabada no volen fer cap acte i que després de 20 anys d’abandonament no els sembla correcte fer una inauguració oficial. Si podem pensar en altres tipus d’actes.   També informen de que hi ha un conveni amb la UB i s’estan fent visites i classes a l’espai.

L’AVV de Vallbona explica que ja s’estan trobant situacions molt desgradables, que estan recollint signatures i que les actuacions s’han de portar a terme ja. També informem de que estan preparant les activitats de Festa Major.

Conjuntament es planteja el fet de treballar des de l’economia social i solidaria i que el Rec dignificat generi benefici econòmic des del barri i pel barri.

 • Crear Menu del Rec
 • Postal i imans del Rec
 • Altres tipus de gadjet, com el llibre del procés, …
 • Llocs de feina per a persones del barri (agents cívics, informadors, altres)
 • Tenir un kiosk com a punt d’informació i referent per a les visites

Els dos ajuntaments han de fer una reunió per donar-li sentit global al projecte. També detecten que un dels elements necessari és millorar la senyalització de l’espai i els accessos autobusos, cartellera,…

Seguretat i neteja

Es demana que es prioritzi al vianant, i que els ciclistes baixin de la bici. S’ha de pensar en alguna cosa per a que les motos que passen no ho facin. En Sito del Consorci planteja fer un visita tècnica dilluns al matí amb membres del 2 ajuntament, el cap d’obres i en Àngel Campano com a veí per marcar on s’ha de posar senyalitzacions, papereres i altres necessitats pendents,….

Es demana que sigui zona prioritària per a la GU, i que si reben una trucada puguin actuar. Sempre tenint present que hi ha pocs efectiu i poden haver altres necessitats amb més urgència.

La brigada augmentarà la intensitat de neteja. Passarà al matí i a la tarda.

L’ajuntament de Montcada contractarà agents cívics, persones del municipi que s’encarregaran també de la informació i el control de l’espai. El bany per normativa no està permès.

Obres i manteniment

De moment no hi ha manteniment assignat  cap ajuntament. El motiu és que l’obra no esta entregada i recepcionada. Ara tota la responsabilitat és del Consorci. Una vegada estigui recepcionada pels ajuntamnets ens ha de dir quin és el responsable i com faran el manteniment.

PROPERA TROBADA

Els dos ajuntament es comprometen a fer un reunió entre ells i posteriorment a convocar a tots els implicat durant els 10 primers dies de juliol. Abans de les Festa Major de Vallbona.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Rec Comtal y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s