Reunió per al futur del Rec Comtal 2/3/2016

Dimecres 2 de març a local de la AVV de Montcada Can Sant Joan

Assistents:

 • Ajuntament Barcelona: Manuel Cubero, Conseller, Marius Comorera Tècnic de barri, Responsable de infrastructures, etc..
 • Ajuntament de Montcada: Jordi Sánchez, regidor d’Urbanisme, Jesica Segòvia, regidora d’Educació, Arquitecte en cap, etc…
 • Consorci del Besòs: Antonio Alarcon, Arquitecte en cap, etc.
 • Artista: Roc BlackBloc
 • AVV Vallbona Emilia presidenta, Manolo i Mari
 • AVV Montcada Can Sant Joan, José Luis Conejero president, Lázaro i Antonio Alcántara

Ordre del dia

 • Proposta de futur del Rec Comtal
 • Seguiment d’obres

Proposta de futur del Rec Commtal

S’acorda que el manteniment de l’espai és compartit pels dos ajuntaments. El punt que marca la frontera és el lloc on surt l’aigua del Rec.

S’acorda que els dos ajuntaments faran una reunió per acordar el projecte educatiu global i acabar de definir els protocols d’actuació. Iaxò ho explicaran a la propera reunió de seguiment amb les entitats veïnals

S’acorda fer reunions de seguiments dels dos ajuntaments, consorci i entitats veïnals de manera periòdica per veure l’aplicació dels acords. La propera serà a finals d’abril i principis de maig. S’intentarà fer-la a la tarda. Convocaran les entitats veïnals.

S’informa des del Consorci que per llei el bany estarà prohibit i que tota l’aigua està a la zona de Barcelona. Tampoc es volen permetre usos abusius de l’espai (barbacoes, música alta,…). Es demana cintura amb les persones que es banyin però facin un ús respectuós de l’espai. Per exemple el cas de la iaia que fica les cames per al mal del reuma o l’artrosi.

 

 • La AV de Vallbona vol la prohibició total del bany per molèsties i seguretat.

 

 • Des de la AVV de Montcada Can Sant Joan no volen la prohibició del bany ni tampoc la seva promoció. Pensen que la realitat històrica és que la gent s’ha banyat i la gent es seguirà banyant sigui quina sigui la normativa. No tenir això present és donar-nos de cap contra una paret. I fer-nos mala sang.

 

El que hem d’aconseguir és  una utilització respectuosa de l’espai i amb la resta de persones. Per tant el més important és fomentar accions educatives i de mediació que fomentin la convivència, el coneixement del patrimoni cultural i el bon ús del Rec Comtal.  Per això apostem per una bateria d’accions combinades i continuades en el temps amb educadors fent activitats, la neteja i el control puntual de l’espai

S’acorden les següents línies d’acció

Des del 15 de juny al 15 de setembre

Proposta activitat educatives i culturals: Realització d’activitats d’educació en el lleure adreçades als infants, joves i famílies usuàries de l’espai. Les activitat han d’assegurar els dos objectius abans esmentats. A tall d’exemple estem parlant de la dinamització d’activitats per part d’un equip de dos persones. Dos educadors social en que hagi la figura d’home i dona. I que realitzin activitats tots el divendres, dissabtes i diumenges al matí i tarda.

 • Ajuntament de Montcada: No ha pogut treballar-ho amb temps per una tema de coordinació interna. Pot oferir alguna acció puntual de l’equip de joventut
 • Ajuntament de Barcelona: Trobarà recursos a partir de l’Eix Besòs, i el Pla de barris. Ho comunicarà a la propera reunió.
 • AVVs: Veiem imprescindible l’acció educativa directa. El treball de Joventut de MiR és complementari a l’equip d’educadors que es contractin

Proposta Control de la G.U.: Realitzar controls informatius i si és necessari sancionadors tres cops al dia. A les 14h, a les 18h i a les 22h. També tenir un contacte directe entre les AVV i els responsables de la GU. Si truca un referent veïnal la resposta i actuació a l’espai de la GU ha de ser immediata.

 • Ajuntament de Montcada: El referent és el policia de proximitat. És Jaume Martinez. Han de fer arribar el telèfon. Fora d’aquest horari s’ha de trucar a la G.U. Tindran la indicació política de que el Rec és un espai prioritari.
 • Ajuntament de Barcelona: Està el contacte de la G.U. existent. S’estudiarà la possibilitat d’un contacte directa. Donaran la indicació política de que sigui un espai prioritari d’intervenció,
 • AVVs: Ho veuen com imprescindible,

Proposta neteja de l’espai per part de la brigada municipal; La brigada passarà a fer a neteja de l’espai dos cops al dia. A les 9h i a les 19h. Alhora hi haurà un contacte directa entre les AVV i els responsables de la brigada, Si truca un referent veïnal la resposta i actuació a l’espai de la brigada ha de ser immediata.

 • Aj. de Montcada: Passarà la brigada i es treballarà també amb els Plans Ocupacionals.
  Aj de Barcelona: La brigada passarà en els horaris acordats i si hi ha alguna cosa voluminosa es farà des de la G.U directament
  AVVs: Ho veuen com imprescindible,

La resta de l’any
Proposta activitat Educatives i Culturals: Realització d’activitat culturals directament des del consistoris i alhora promocionar la utilització d’aquest espai per part dels agents educatius de la zona. Escoles, Casals infantils, Caus,… A tall d’exemple podrien ser sortides guiades, crèdits de síntesis, treballs de natura,….

 • Aj. de Montcada: Tenen previst activitats amb escoles, casals,…
 • Aj de Barcelona: No fa cap referència
 • AVVs: Montcada tenen previst fer coses per Festa Major

Control de la G.U.: Realitzar control informatius i si és necessari sancionadors dos cops al dia. A les 18h i a les 22h.. Alhora mantenir el contacte directa entre les AVV i els responsables de la GU. Si truca un referent veïnal la resposta i actuació a l’espai de la GU ha de ser immediata.

 • Els mateixos acords que del 15 de juny al 15 de setembre

Neteja de l’espai per part de la brigada municipal: La brigada passarà a fer a neteja de l’espai cada dos dies.. Alhora hi haurà contacte directa entre les AVV i els responsables de la brigada, Si truca un referent veïnal la resposta i actuació a l’espai de la GU ha de ser immediata.

 • Els mateixos acords que del 15 de juny al 15 de setembre

Seguiment d’obres

S’acorda fer el graffiti de Roc a la part dels antics lavaderos. Es posarà en contacte amb l’equip de joventut per veure si els jovent pot incloure conceptes o idees al mural.

El consorci estava esperant aquesta reunió per inciar les obres. Tenien por a que haguessin canvis d’última hora.

Es fa visita in situ. Es fa recordatori de tot el que es va parlar amb anterioritat. Es repassa i s’aprova.

Es miraran dos bancs des de l’Aj de Montcada per posar-los on són els altres dos.

Els tres bancs de ciment que estan a la petita plaça del costat dels passatges es poden quedar allí.

Totes les plantes trepadores que hi ha a la tanca de la via s’han mort per l’herbicida que utilitza ADIF. Es posarà una malla protectora i es tornaran a plantar les plantes en primavera.

Es posaran un vinils amb fotos antigues del Rec a la caseta distribuïdores d’aigües que hi ha a la zona de Vallbona.

La propera trobada es farà al final d’abril o inici de maig. Serà a la tarda. Convocaran les entitats veïnals.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Rec Comtal y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s