L’ajuntament de Montcada ignora al Síndic de Greuges de Catalunya

L’Ajuntament de Montcada i Reixac no respon als requeriments reiterats que ha realitzat el Síndic de Greuges en relació a la Dignificació del Rec Comtal.

El veïnat de Montcada Can sant Joan va denunciar la situació de degradació del Rec Comtal al Síndic de Greuges de Catalunya. Aquest va obrir una investigació i ha demanat per escrit a l’ajuntament els faci arribar l’informe i la documentació escaient en relació al Rec Comtal.

Mitjançant correu ordinari el veïnat de Montcada Can Sant Joan ha estat informat que l’ajuntament de Montcada no ha repòs ni al requeriment ni al reiteració que han realitzat des del Síndic e Greuges. El següent pas és la citació davant del Síndic.

Podeu descarregar aquí la carta.

Des del veïnat de Montcada Can Sant Joan reiterem:

1. Que s’ha començat l’adequació de l’espai però que hi han elements de quals el consistori es desentès i són indispensables per a la dignificació del Rec Comtal.

Són els següents:

a)      Il·luminació suficient per que es pugui passar sense cap perill

b)      Pavimentació del camí de terra per que la gent no s’ompli de fang ni faci 4X4 quan passa amb els cotxets de nen petit. Ha de ser un pavimentació acord amb el paratge natural

c)      Tapar el ciment que hi ha al terra amb sauló. Per a que estigui acord amb el paratge.

d)      Realitzar activitat educatives, mediomabientals i culturals organitzades o fomentades des de l’ajuntament. Exactament igual com al tram del Rec que hi ha al Casal de la Gent Gran de la Mina.

e)      Obrir la cantonada tancada al costat de la via del tren i ficar-la dins de la remodelació. Es guanyaria molt espai. ADIF ha comunicat al veïnat la seva predisposició a donar els permisos necessaris a l’ajuntament.

2. Davant de les declaracions de diferents membres de partits polítics que han aparegut al mitjans de comunicació del municipi volem dir que:

  • El Rec Comtal s’està dignificant gràcies a la organització veïnal i a la denúncia social que s’ha realitzat des dels veïns de Montcada. Diversos mitjans de comunicació de tirada local i estatal han fet difusió. És això el que ha fet que l’ajuntament de Montcada i Reixac posi fi a l’agulla.
  • I estem convençuts perquè en els més de 15 anys de degradació del Rec Comtal cap partit polític s’ha preocupat per la situació de degradació de la zona o de la dignitat de vida del veïns que havien de patir aquell espai cada dia. És una llàstima però en els barris obrers i popular es funciona així. Fins que el veïnat no s’organitza cap responsable polític mou un dit.
Anuncios
Esta entrada fue publicada en premsa, Rec Comtal y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a L’ajuntament de Montcada ignora al Síndic de Greuges de Catalunya

  1. Pingback: L’ajuntament de Montcada ignora al Síndic de Greuges de Catalunya | Les Altres Veus

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s